leneenilizarov

Welkom in de wereld van ilizarov

Nieuws

Hier zal al het grote nieuws komen te staan! Hou dit stukje van de site dus goed in het oog! Hier zal ik zeer belangrijke datums of veranderingen aan de site vermelden zodat je niet moet gaan zoeken in het dagboek/blog of op de site zelf.

Ik zet hier ook altijd alles over de controles en operaties neer, maar het volledig verslag vind je steeds in mijn dagboek/blog!

Groetjes, Lene

2012-07-29

Hey iedereen,

Ik ben terug ijzervrij sinds eind vorige maand :)! Deze week moest ik terug op controle. Wil je weten hoe deze verlopen is? Kijk dan in mijn dagboek!

 Groetjes, Lene

2012-06-12

Hey iedereen,

Check mijn dagboek voor het laatste nieuws ivm met mij monofix :)

Groetjes, Lene

2012-05-22

Hey iedereen,

Raadpleeg mijn dagboek voor een update i.v.m mijn laatste controle!

Groetjes, Lene

2012-05-14

Hey iedereen,

 Wil je weten wat er de laatste weken gebeurt is? Check dan zeker mijn dagboek voor updates!

Groetjes, Lene

2012-04-03

Hey iedereen,

Zoals jullie al wat gewoon zijn... raadpleeg mijn dagboek voor meer over mijn 4de raadpleging :).

Groetjes, Lene

2012-03-20

Hey iedereen,

Raadpleeg mijn dagboek voor het verloop van mijn 3de controle :D.

Groetjes, Lene

2012-03-06

Hey iedereen,

Ik ben vandaag terug op controle moeten gaan. Wil je weten wat er allemaal gebeurt is? Neem dan een kijkje in mijn dagboek!

Groetjes, Lene

2012-02-21: eerste controle

Hey iedereen,

Wil je weten wat er allemaal gebeurt is tijdens de eerste controle? Ga dan zeker een kijkje nemen in het dagboek!

 Groetjes, Lene

2012-02-06 - 2012-02-14: Eerste week

Hey iederee,

Je kan alles over mijn eerste week terug in de ijzers lezen in mijn dagboek! Vervolgens kan je ook al een aantal foto's bekijken in het album 'foto's deel 2 + vervolg'.

Groetjes, Lene

2011-09-21: Opnieuw in de ijzers

Hey iedereen,

Ik wil me eerst en vooral enorm excuseren voor het niet meer updaten van de site. Het is dan ook zo dat ik de laatste maanden niet echt updates had. Nu heb ik echter wel een update en het is geen kleintje. Ik moet namelijk weer in de ijzers. Nadat ik vorige week dinsdag (13-09-2011) terug op controle ging in Pellenberg kreeg ik het nieuws dat mijn knie probleem alleen verhopen kon worden door terug de ijzers in te gaan. Ik zei direct dat ik dit zou doen, aangezien het van mij afhing wanneer ik het ging doen en of ik het echt wouw doen. Aangezien ik nu al klachten heb leek het mij en mijn ouders de juiste beslissing om het meteen te laten doen.

Op 28 december moet ik om 8:30 terug in Pellenberg zijn voor foto's en zullen we ook de datum voor de operatie enz. bespreken. Ik weet niet of ik er nog even goed zal naar opkijken als ik de vorige keren doe maar ik weet wel dat ik er even hard weer tegen aan zal gaan. Wat moet gebeuren zal gebeuren.

Ik zal jullie zeker op de hoogte houden wanneer ik weer in Pellenberg ben geweest en hoe het verder moet met de datum etc.

 Groetjes, Lene

2011-12-28: Datum operatie

Vandaag is in Pellenberg de datum 6 december beslist. Dan zal mijn linker bovenbeen terug gebroken worden.

Groetjes, Lene

2010-05-13: ijzervrij!

Hey iedereen!

Ik ben nu al ongeveer 2 maanden ijzervrij en het ziet er naar uit dat dit zo zal blijven! Momenteel ben ik alleen nog met kine bezig en moet ik begin juli terug op controle.

Groetjes, Lene

2010-01-26: GROTE UPDATE

Hey iedereen!

Bij deze wil ik vertellen effen kort vertellen dat ik ondertussen sinds begin december al weer een nieuw ijzer heb aan mijn onderbeen. Het was namelijk zo dat mijn bot terug half gebroken was. Volgende maand zou de dokter mij al een datum kunnen geven om het er weer af te halen.

Groetjes, Lene

2009-11-16: IJZERLOOS!

Bij deze kan ik jullie officeel melden dat ik vanaf nu officeel ijzerloos ben!  Na 2,5 jaar is het dan eindelijk zover. Ik wil iedereen nog eens bedanken voor al de steun! BEDANKT!

Groetjes, Lene

2009-10-05: BIG UPDATE

Sorry dat ik zo lang geen update meer heb gedaan! Maar mijn dagboek werkten niet meer. Nu werkt het gelukkig weer wel en heb ik weer kunnen updaten.

 Groetjes, Lene

2009-07-28: controle

Hey,

Vandaag heb ik in Pellenberg goed nieuws gekregen ! Ik heb namelijk te horen gekregen dat ik op 17 augustus geopereerd zal worden! De monofix aan mijn bovenbeen zal verwijderd worden en het volledig ijzer aan mijn onderbeen zal veranderd worden in een monofix! Ik ga binnenkort zo goed als ijzerloos zijn!

Groetjes, Lene

2009-07-14: Big update!

Kan je helemaal lezen in mijn dagboek!

2009-05-05: 30ste controle

Hey,

Vandaag mocht ik sneller dan anders terug naar Pellenberg om te kijken hoe het met mijn correctie was. Na de foto's mocht ik naar boven waar ik en mijn papa een tijd hebben moeten wachten eer we naar binnen mocht, eenmaal binnen hebben we nog een tijd moeten wachten. Toen de professor binnen kwam en naar de foto's keek zag hij dat het bijna goed was maar nog niet helemaal, toch mochten de draaiers verwijdert worden omdat hij zei dat hij mijn spieren effen ging laten rusten. Voor de rest hebben ze ook de pinnen uit mijn voet gehaald zonder verdoving! Wat was dat voor een ervaring! Je voelt het wel wat maar toch valt het goed mee. Ik ben blij dat die er toch al uit zijn!  De volgende afspraak is op 29 mei.

Groetjes, Lene

2009-04-24: 29ste controle

Hey vandaag moest ik terug naar Pellenberg op controle. Vandaag zouden ze kijken hoe het corrigeren gevorderd was. Op de foto's zagen ze dat ik nog een beetje moest corrigeren, een 8 tal dagen. Daarna zou ik moeten terug gaan om het nog eens te bekijken. De volgende afspraak ik gepland voor 5 mei.

Groetjes, Lene

2009-04-12: Vrolijk Pasen!

Hey iedereen,

Ik wens jou en je familie een geweldige Paasdag toe! Maak er een leuke, toffe maar vooral rustige dag van! Geniet van het samen zijn en probeer ook eens na te denken over hoeveel familie eigenlijk wel niet betekend.

Groetjes, Lene

2009-04-09 - 2009-04-10: Controle Gasthuisberg & Pellenberg

Deze week had ik maar liefst 2 afspraken in 2 verschillende ziekenhuizen. De eerste afspraak was donderdag 9 april in Gasthuisberg in Leuven voor een jaarlijkse controle. Toen ik aankwam in het ziekenhuis viel het mij direct op dat de wachtzaal helemaal vol zat en ik dacht dat gaat hier lang duren.

Na ongeveer een uur kwamen ze mij dan uiteindelijk roepen om naar binnen te gaan. Toen de professors binnenkwamen zeiden ze een voor een dat ik enorm vermagerd was en dat mijn benen enorm lang waren geworden, dat was in mijn gedachten toch de bedoeling?

Ze vroegen natuurlijk ook hoe het met mij ging en hoe lang ik er nu al mee bezig was en hoe de vorderingen waren etc. een professor vroeg ook of ik eens gemeten wouw worden, dat stond ik natuurlijk niet af! Ik wouw ook wel eens weten hoe groot ik ondertussen was, zo recht als ik kon staan lolz! De meting bracht me in hogere sferen toen ik te horen kreeg dat ik maar liefst 1m52, 7 ben!Ik kon het eerst niet geloven maar ik was overladen met blijdschap, dit was wat ik wouw en ik heb het gewoon gekregen!

De dag erna moest ik op controle in Pellenberg. bij de foto's ging het allemaal redelijk snel en toen ik boven kwam mocht ik direct een kamer binnen, ik dacht dit gaat hier allemaal snel gaan vandaag, maar niets is minder waar... toen ze de foto's aan het bekijken waren kwamen ze tot de conclusie dat ze een extra foto nodig hadden omdat ze anders nooit de vergelijking zouden kunnen maken, dus mocht ik terug naar beneden voor een extra foto... dit ging gelukkig nog redelijk snel!

Toen ik terug boven kwam kreeg ik te horen dat ik nu moest gaan corrigeren, dus normaal moet ik nu niet meer verlengen! Maar om te corrigeren moesten ze heel wat sleutelen en dat was dus het lange gedeelte van de controle, ik heb daar ongeveer een uur en een half gelegen en het was daar ook nog enorm warm!

Maar ik ben al bij dat de verlenging normaal gedaan is en ik nu nog effen moet corrigeren! Mijn bovenbeen groeit ondertussen mooi aan elkaar en dit gaat waarschijnlijk niet lang meer duren voor de monofix weg mag!

De volgende afspraak is gepland voor 24 april, hopend op nog eens goed nieuws.

Groetjes, Lene

2009-03-26: operatie monofix

Hey vandaag was het dan eindelijk zover,

ik ging een monofix krijgen! Ik moest best vroeg opstaan om naar Pellenberg te gaan maar uiteindelijk maakt dat niet zoveel uit. Toen ik aankwam heb ik eerst nog een uur moeten wachten voor ze mij kwamen halen voor de operatie. Ik begon toen toch wel een beetje onrustig te worden vanbinnen en enorm veel schrik te krijgen.

Net voor ik in slaap werd gedaan vroeg Lammens nog of er pinnen waren die mij aan mijn bovenbeen irriteerden omdat hij dan zou proberen deze te verwijderen als het kon. Ik had meteen de bovenste 2 vermeld omdat die mij echt het meest irriteerde.

Na de operatie toen ik wakker werd was ik eerst nog heel moe en wist ik niet goed hoe ik mij moest houden, het beste was rustig blijven en nog wat slapen zeggen mijn ouders altijd maar ik kan dat gewoon niet! Uiteindelijk begon ik beter te worden en begon alles redelijk helder te worden.

Rond iets voor 3 kwam professor Lammens naar de kamer om te kijken hoe het ging en toen alles in orde bleek te zijn mocht ik naar huis, eindelijk! De volgende controle is voor de 10de april.

Groetjes, Lene

2009-03-13: 27ste controle

Op weg naar Pellenberg was ik de hele tijd aan het denken of ik vandaag goed nieuws zou krijgen, het was namelijk ook nog eens vrijdag de 13de en ik was toch een beetje bijgelovig om te denken dat er geen goed nieuws zou komen voor mij.

Na de vele foto's die ik bij de RX moest laten maken mocht ik dan eindelijk naar boven om daar in de wachtzaal een hele tijd te zitten wachten. Uiteindelijk werd ik binnengeroepen en liet ik eerst mijn ontstokken pinnen zien die er op sommige plaatsen niet zo goed uitzien,.

Na de pinnen duurden het niet lang voor ik JAWEL goed nieuws kreeg! Ik zou een monofix krijgen aan mijn bovenbeen! Ik dacht direct dit is het begin naar het einde! De operatie naar mijn eerste monofix is gepland voor 26 maart! Dat is dus helemaal niet meer lang! Ik ben echt enorm blij en ik kan niet wachten tot ik mijn monofix heb!

Aan mijn onderbeen ben ik nog steed aan het verlengen omdat deze meer centimeters als mijn bovenbeen moest, maar nu kwamen ze tot het besluit dat ik geen 2cm maar 4cm moet bijdraaien tot ik er uiteindelijk ben, omdat ik blijkbaar 2cm teveel heb gedraaid aan onderbeen.

2009-02-27: 26ste controle

Vandaag was het weer eens zover na een trip met de auto naar Pellenberg mocht ik deze keer extra foto's laten nemen, full lenght en gewone shots. Het was eens een andere evaring om beide foto's te moeten doen. Ik mocht toen ik bij de foto's aankwam meteen naar binnen om mijn foto's te maken en niet veel later was het richting raadpleging.

Op de foto's zagen ze namelijk dat mijn rechterbovenbeen vanachter nog iets moet bijgedraaid worden om zo mijn bot nog rechter te krijgen hier moet ik 10 dagen voor draaien en dan zitten de correcties erop aan mijn rechterbeen en is het vastgroeien!

Aan mijn linkerbeen gaat ook alles goed! Hier hebben ze geschat dat ik nog ongeveer 2cm moet draaien om aan de eind lengte te komen! Het ziet er dus allemaal niet zo slecht uit!

De volgende afspraak is voor jawel vrijdag de 13de maart! MUHAHA hopelijk brengt het niets ergs!

Gegroet, Lene

2009-02-14: nieuwe layout

Eerst en vooral wil ik alle verliefde koppels een gelukkige valentijn toewensen! Hopelijk maken jullie er een speciale en leuke dag van! Have fun en geniet van elkaar! Voor deze gelegenheid en omdat ik gisteren zo een goed nieuws kreeg vond ik dat mijn site wel een nieuwe layout verdienden.

Groetjes, Lene

2009-02-13: 25ste controle

Vandaag was het erg druk in Pellenberg, ik kon het echt niet geloven. Er zijn al drukke dagen geweest, maar zo druk heb ik nog nooit geweten! Eenmaal boven werd mijn verbazing nog groter, daar zat het ook al vol!

De foto's zagen er voor mij veelbelovend uit en ik hoopte op goed nieuws.Dat kreeg ik dan ook  ! Ze wisten mij namelijk te vertellen dat ik aan mijn bovenbeen klaar ben met verlengen!!! In het totaal zou het volgens hun 7cm jawel 7cm gegroeid zijn, nu moet ik alleen nog 1cm corrigeren maar dat zou in 2 weken gebeurt zijn!

Aan mijn onderbeen zit ik ook al redelijk ver hoor, daar zit ik rond de 5,5cm . De volgende afspraak is voor vrijdag de 27ste februari! Hopelijk kan ik jullie dan al goed nieuws meedelen!

Groetjes, Lene

2009-01-30: 24ste controle

Vandaag moest ik opnieuw naar Pellenberg. Bij de foto's ging alles redelijk snel en ook boven heb ik niet overdreven lang moeten wachten. Toen ik naar binnen mocht werden eerst mijn ontstokken pinnen proper gemaakt en bekeken.

Na het verzorgen werd er naar mijn foto's gekeken en kwamen ze tot de conclusie dat er toch nog ongeveer 2cm boven bij moet, waar de vorige keer gedacht werd dat het zo goed als klaar zou zijn. Nu 2cm is niet meer veel en dat heb ik binnen deze maand gedraaid Na het verlengen moet er van boven misschien nog wat gecorrigeerd worden.

Mijn onderbeen groeit ondertussen rustig door en daar weet ik eigenlijk totaal geen lengte van... dit zal een van de volgende controles ook wel duidelijker zijn hoeveel er daar al is of nog bij moet. Sorry dat ik niet gedetailleerd kan vertellen hoeveel ik aan elke kan gegoeid ben maar ik denk dat ik ongeveer rond de 4cm zit.

De volgende controle is gepland voor 13 februari.

Groetjes, Lene

2009-01-16: 23ste controle

Vandaag moest ik weer na 2 weken terug naar Pellenberg, gelukkig maar! Ik heb sinds woensdag avond hevige pijn en het was echt gewoon niet te houden!

De vraag wat de pijn zou kunnen zijn kwam als eerste terzaken en toen ze naar de foto's keken dachten ze dat het wel eens even aan elkaar zou gezeten kunnen hebben en dat ik het met het draaien terug gebroken heb. Dus moet ik nu aan de bovenkant 1x extra draaien per dag.

Normaal zou ik nog moeten draaien tot de volgende controle de 30ste en dan zou mijn bovenbeen normaal klaar zijn... het is zelfs zo dat ik misschien uiteindelijk als hun vermoedens kloppen groter zou kunnen gaan worden dan ze uiteindelijk gedacht hadden.

Groetjes, Lene

2009-01-01: Nieuwjaar!

Hey, 

Ik wil iedereen een fantastisch en een geweldig nieuwjaar toewensen! Maak van 2009 jou jaar een ik hoop dat al jullie dromen mogen uit komen! Voor mijzelf wens ik een ijzerloze zomer toe, omdat ik dat het ultieme geschenk zou vinden, lekker van de zon kunnen genieten en wandelen.

Groetjes, Lene

2008-12-30 22ste controle

Vandaag moest ik terug in Pellenberg zijn voor een controle. Toen we naar binnen mochten werden eerst mijn verlengstukken gecontroleerd of ze nog niet vervangen moesten worden, en dat moest bijna bij ze allemaal.

 Prof. Lammens nam ook een kijkje naar mijn foto's en die zagen er zéér goed uit! Er is ondertussen 2cm bij! Als je het niet geloofd mag je het gerust nog eens lezen hoor, 2 cm!

Hij zei wel dat we de volgende keer goed moeten kijken of de klak nog niet te veel aan het vormen is, anders moeten ik sneller gaan draaien.

Verschillende verzorgingsmaterialen en voorschriften laten waren ik en mijn papa klaar om terug naar huis te gaan en er een goede voorlaatste dag van het oud jaar van te maken. De volgende afspraak is voor 16 januari, duimen allemaal!

Groetjes, Lene

2008-12-12 21ste controle

Vandaag moest ik voor de eerste keer terug op controle sinds mijn operatie. Eerst moest ik zoals vroeger terug foto's laten maken van mijn benen.

Vervolgens mocht ik van de foto's meteen door naar de raadpleging, waar ik haast niet heb moeten wachten. Eerst moest ik 2 ontstoken pinnen laten zien, die ondertussen al veel beter zijn! Ik kreeg het goede nieuws dat mijn linker been recht stond en dat ik nu mocht beginnen met verlengen!

Mijn rechter bovenbeen was ondertussen begonen met groeien, het zou nu tussen de 7,5mm en 1cm moeten zijn, dit vind ik reuze snel!

Voor de rest hebben ze me ook verschillende nieuwe medicatie voorgeschreven en wat aan mijn speciale schoen(links) gedaan om zo al de pijn te verminderen die ik steeds heb. De volgende raadpleging is voor 30 december!

Groetjes, Lene

2008-11-28 nieuwe layout

Speciaal omdat ik nu aan het laatste deel van alles begonnen ben, fase 2 heb ik een nieuwe layout gekozen! Ik hoop dat jullie hem mooi vinden, dat vind ik toch in ieder geval !

 Groetjes, Lene

2008-11-24 - 28 operatieweek in dagboek

Zoals jullie allemaal weten ben ik de 24ste november terug geopereerd en is nu officeel deel 2 begonnen. Ik heb ondertussen al foto's toegevoegd en ook heel mijn week in mijn dagboek uitgeschreven.

Groetjes, Lene

2008-11-07 Nieuwe datum 2de deel

Vandaag kreeg ik van mijn papa te horen dat Pellenberg gebeld heeft i.v.m de datum voor mijn operatie. Deze vond normaal plaats op 1 december, maar nu hebben ze het verplaatst naar 24 november! Dus ik word een week vroeger geopereerd!!!!!

Groetjes, Lene

2008-10-17 DATUM 2de deel

Vandaag heeft mijn papa naar Pellenberg gebeld i.v.m. de datum voor mijn operatie. Als alles goed gaat zal dit 1 december zijn! Het kan altijd zijn dat er iemand wegvalt en ik sneller kan of juist andersom.

Groetjes, Lene

2008-10-10 - 12 MEIDENWEEKEND

Vandaag was het buiten mijn 18de verjaardag ook nog eens meidenweekend met TCN!! Ik heb alles over dit weekend uitgebreid in mijn dagboek  geplaats dus neem snel een kijkje in mijjn dagboek!

Groetjes, Lene

2008-10-03 20ste controle

Vandaag ben ik aan jawel mijn 20ste controle gekomen!

Toen de professor binnenkwam begon hij meteen met mijn knie te plooien zover al hij kon, en wat was de conclusie? Hij vond het goed genoeg! Ik zal als alles goed is in november aan fase 2 beginnen! Lang wachten geeft uiteindelijk zijn loon nietwaar !

Laten we allemaal hopen dat het ook zo snel zal verlopen als de vorige keer en liefst ZONDER de knie pech achteraf.

Groetjes, Lene

2008-09-08 - 12 ziekenhuisweek

Hey,

Zoals iedereen wel weet moet ik weer een weekje naar Pellenberg omdat ik terug graden verloren ben... ze zouden onder plaatselijke verdoving mijn knie terug verder proberen te duwen en plooien; eerlijk, ik weet er niets meer van omdat blijkbaar in shock was geraakt.

Wat er de volgende dagen allemaal ging gebeuren was mij niet onbekend. Dag en nacht op de kinetec... ik heb er 3 nachten niet van kunnen slapen het maakte te veel lawaai.

Het was een week van liggen en kinetec... ik moet toegeven dat de vorige keer beter verliep. Ik weet niet waarom maar dat gevoel heb ik gewoon.

Groetjes, Lene

2008-09-03 19de controle

Hey,

Vandaag was het weer eens richting Pellenberg voor een controle.Professor Lammens controleerde hoe ver mijn knie nog plooide en of er gewonnen of verloren was.

Helaas maar waar ben ik terug graden verloren... ze zeiden dat dat wel meer voorkwam. Maar wat ze daarna zeiden vond ik niet zo leuk... ik moet terug voor een week naar het ziekenhuis!

Ik moet de 8ste september binnen tot die vrijdag. Dan zullen ze mij weer een ruggenprik geven voor een pijnpomp en dan maar weer op die kinetec en zoveel mogelijk plooien duwen etc...

Groetjes, Lene

2008-08-17 - 22: operatie knie

Vandaag moest ik binnen in Pellenberg voor mijn knie te laten opereren. Ik moest al om 6u opstaan zodat ik me nog rustig kon klaar maken voor ze mij weg brachten. Ik heb vanaf het moment dat ik wakker werd eigenlijk constant met een kinetec aan mijn been gehangen. Voor meer info -> in mijn dagboek vind je een groot en gedetalieerd verslag.

Groetjes, Lene

2008-08-14 - 16: pukkelpop

Zoals elk jaar ging ik ook dit jaar weer naar pukkelpop! Het was zoals altijd een prettige, geweldige bedoeling :D! Ik en mijn papa hebben ons daar geweldig goed geamuseerd;). Er waren zoveel groepen die ik goed  vond dat ik ze eigenlijk niet kan opnoemen! Voor meer leuks over pukkelpop -> check het dagboek!

Groetjes, Lene

2008-08-05: 18de controle

Vandaag moest ik foto's laten maken van mijn knie. Het was enorm rustig bij de RX, wat eigenlijk nog nooit zo is geweest. Ik kwam nog maar binnen of ik mocht a direct foto's laten maken.

Tot mijn verbazing was het boven ook nog eens rustig. Ik kwam boven aan en ik mocht meteen een kamer binnen gaan. Op de foto's zagen ze dat mijn knie 40% plooit, maar ze zeggen dat het er beter uitziet in het echt.

Ik dacht zou het de 18de toch de ijzers worden?! Helaas, maar het zal de knie zijn. Ik moet een week in het ziekenhuis blijven en ik zal daar elke dag kiné krijgen. De bedoeling is dat ik aan het einde van die week 90% kan plooien.

Groetjes, Lene

2008-07-07: 17de controle

Vandaag mocht ik lekker vroeg naar Pellenberg. Deze keer moesten er geen foto's genomen worden. Het was vooral om de knie te doen.  Na ongeveer een kwartier met mijn knie bezig te zijn kwam hij tot de conclusie dat mijn knie nog lang niet voldoende plooit. Nu moet ik de 5de augustus terug als hij dan nog niet naar behoren plooit zal mijn knie geopereerd worden... wat dus wilt zeggen dan de grote operatie eigenlijk nog heel ver ligt... misschien pas eind dit jaar. De 18de augustus is er sowieso een operatie of wel mijn knie of wel terug de ijzers. Ik zou  zeggen duimen allemaal!

Groetjes, Lene

2008-06-03: 16de controle

Vandaag zou beslist worden of de operatie op 16 juni zou doorgaan of nog niet. Na de foto's zijn we naar boven gegaan waar we een tijdje hebben gewacht tot we binnen mochten. De professor deed allemaal oefeningen om te kijken of mijn knie voldoende plooiden en hoeveel. Na ongeveer 10 minuten kreeg hij hem 40 graden geplooid... wat dus lang niet genoeg is als het rond de 90 graden moet zijn. Begin juli moet ik terug op controle en misschien word er dan een datum vast gelegd. 

Groetjes, Lene

2008-05-11: nieuwe lay-out

Hey, ik had weer eens zin om de lay-out te veranderen, er zijn dan ook zoveel mogelijkheden! Ik hoop dat jullie deze lay-out mooi vinden, ik zelf vind dit te mooiste lay-out tot nu toe. Waarom vind ik dit de mooiste tot nu toe? Wel, omdat muziek mijn grootste passie & hobby is, ik luisteren altijd muziek op mijn laptop en op mijn kamer, meer ontspanning heb ik niet nodig!

Groetjes, Lene

2008-04-29: 15de controle

Ja ja, ook al is deel 1 gedaan, ik moet nog steeds op controle.  De foto's zagen er goed uit, ik mag de brace thuis uitlaten en als ik weet dat het niet zo belastend zal zijn. Naar school moet ik ze helaas wel nog aandoen, dat zullen we dan ook maar braafjes doen hé. Mijn knie zit goed op zijn plaats etc... maar het zijn mijn spieren die nog serieus zullen moeten werken, mijn knie moet tegen de 16de juni rond de 80 - 90 graden kunnen plooien want anders moet het worden uitgesteld. De volgende controle is een paar dagen voor de operatie om te zien of mijn knie dit werkelijk kan, hopen maar.

Groetjes, Lene

2008-04-05: verandering fotoboeken

Hey, zoals jullie zien heb ik de stijl van de fotoboeken wat verandert. Mag af en toe ook eens, niet waar? Het is me ook gelukt om van de 2 albums die er nu waren 1 te maken namelijk "foto's deel 1" dit lijkt me een leuke verbetering, alle foto's gezellig samen. Ik hoop vooral dat jullie mijn site ook tijdens deel 2 blijven bezoeken, ik werk met veel plezier aan mijn site en hopelijk blijven jullie geïnteresseerd in mijn beenverlenging.

Groetjes, Lene

2008-03-31: nieuwe pagina & lay-out

Ik heb vandaag ter gelegenheid van de afsluiting van deel 1 een nieuwe pagina gemaakt "evaluatie deel1". Op deze pagina heb ik heel uitgebreid over mijn ervaring van deel 1 verteld. Ik hoop dat het toekomstige lotgenoten moed zal inspreken en overtuigen om de stap te zetten. Vergeet vooral niet, 2 jaar is niks! Geloof me 1 jaar is zo voorbij en deel 2 zal waarschijnlijk nog sneller voorbij zijn! Buiten een nieuwe pagina heb ik ook nog eens de lay-out verandert ik hoop dat mijn site nog altijd naar behoren is en dat jullie nog steeds geïnteresseerd zijn in mijn "ilizarov verhaal".

Groetjes, Lene

2008-03-31: IJZERVRIJ

Vandaag heb ik officieel afscheid kunnen nemen van "deel 1"! Ik moest om 8u in Pellenberg zijn voor foto's en ze waren goed dus mocht ik vandaag geopereerd worden. Om 11u werd ik naar het operatiekwartier gebracht en voor ik het wist was ik al wee wakker, niet gewoon wakker klaar wakker! Ik heb dus eigenlijk niks geslapen vanaf toen ik wakker werd. Mijn ouders en ik hebben dan ook zitten wachten tot ik naar huis mocht. Ik heb ook bezoek gehad van Lara! Meid je bent geweldig en "afspreken doen we hè". Om 5u kwam een verpleger mijn brace passen en kijken of ik er fatsoenlijk kon lopen. Uiteindelijk kwam dan ook Lammens kijken en mocht ik om half 6 de lift in stappen en naar huis gaan.

Groetjes, Lene

2008-02-26: 14de controle

Vandaag duurde het in Pellenberg allemaal redelijk lang maar zoals de vorige keer, lang wachten geeft goed nieuws. Ik heb namelijk het nieuws gekregen dat ik 31 maart ijzerloos zal zijn en dus deel 1 kan afsluiten! Ik heb wel nieuws dat al vaker is voorgekomen "ik heb weer eens een ontsteking". Ik hoop dat ik me bij de komende operatie niet al te slecht ga voelen en rap wakker ben! Aftellen tot 31maart!

Groetjes, Lene

2008-02-04: verlost & monofix

Vandaag mocht ik al om 5u opstaan zodat ik zeker om kwart voor 7 in Pellenberg aan kwam. Na de operatie was ik natuurlijk moe en heb ik de raad van mijn ouders proberen op te volgen " trek er je niks van aan en probeer gewoon te slapen". Deze morgen heb ik het verband van mijn benen mogen af halen en het ziet er mooi uit. De monofix ziet er wel weer heel anders uit dan aan mijn bovenbeen. Ik voelde mij veel beter dan de vorige keer laat dit een opluchting zijn.

Groetjes, Lene

2008-01-18: 13de controle

Vandaag heb ik in Pellenberg alleen maar goed nieuws gekregen! Op de foto's zagen ze dat mijn bovenbeen echt heel goed was en klaar was om van het ijzer verwijdert te worden! Aan de foto's van mijn onderbeen zagen ze dat dit been klaar was voor een monofix!!!!!! Ik ben echt door het dollen heen met dit nieuws! De operatie is gepland zoals ze de vorige keer al voorspelden 4 februari! Krokusvakantie here I come!

Groetjes, Lene

2007-12-28: nieuwe jeugdfoto's

Ik heb vandaag ook een aantal nieuwe jeugdfoto's bij geplaatst. Ik hoop dat jullie ze leuk vinden. Ik hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden om eens op mijn site te komen kijken.

Groetjes, Lene

2007-12-27: 12 de controle

Vandaag heb ik heel veel nieuws gekregen! Ik krijg normaal op 4 februari mijn 2de monofix! Ze zeiden ook dat er een kans was dat mijn andere monofix er dan misschien af mag! Er is ook besproken over de 2de fase hoe en wanneer die ongeveer zou plaats vinden. Als alles wat meezit begin ik met de fase net zoals de 1ste ergens in juni. Ik hoop dat het ongeveer op deze wijze zal verlopen.

Groetjes, Lene

2007-12-01: operatie monofix

Vandaag kreeg ik een monofix aan mijn bovenbeen! Het duurde een hele tijd eer ze mij kwamen halen om naar de operatiekamer te gaan, maar wat kan je er aan doen? Na de operatie voelde ik mij in het begin niet zo goed... maar eenmaal ik in de auto lag voelde ik mij hoe raar het ook klinkt veel beter! De dag na de operatie mocht het verband van de monofix eraf... heel spannend! Mijn monofix zag er best wel raar uit zo lang. Ik heb het meeste van de tijd goed geslapen zodat ik de volgende dag beter zou zijn. Ik heb ook nog bezoek gehad van Elke tijdens de avond! De volgende afspraak staat vast op 27 december.

Groetjes, Lene

2007-12-01: meidendag

Vandaag ben ik met 32 andere meiden met het Turner Syndroom naar een openlucht museum geweest in Arnhem. De tocht verliep zonder problemen, gelukkig. We kregen bij elk gebouw uitleg over hoe het er vroeger aan toe ging en moesten daarna een vraag beantwoorden. Soms waren er ook opdrachten bij. Alles leek zo echt je kon er echt zien hoe het er vroeger aan toe ging. Dit was een fijne maar ook wel leerrijke dag! Ik wil iedereen bedanken die mee is gegaan! Merci meiden! Voor meer uitleg moet je effen naar mijn dagboek gaan.

Groetjes, Lene

2007-11-23: 11de controle

Vandaag kreeg ik in Pellenberg een datum te horen voor mijn monofix(en)! De operatie zal op 6 december plaats vinden. Ik vind dit een GEWELDIG cadeau! Het kan zijn dat ik aan beide benen monofix krijg maar het kan ook anders zijn... voor meer informatie effen dagboekje checken! Maar ik hoop natuurlijk van allebei! Duimen allemaal!

Groetjes, Lene

2007-10-29: Nieuwe pagina

Na de nieuwe lay-out heb ik beslist om ook wat jeugdfoto's van mij op deze site te plaatsen zodat jullie eens kunnen zien hoe ik er als klein "ukkie" uitzag. Hopelijk vinden jullie het een leuk ideetje.

Groetjes, Lene

2007-10-29: Nieuwe lay-out

Ik dacht dat het wel weer eens tijd werd voor een nieuwe lay-out dus daarom heb ik deze lay-out geplaatst, ik vind deze lay-out een van de mooiste tot nu toe. Ik hoop dat jullie nog steeds met veel plezier op mijn site komen kijken en lezen. Sorry dat ik mijn dagboek nooit op de perfecte tijd aanpas maar met school is dat niet meer zo makkelijk.

Groetjes, Lene

2007-10-23: 10de controle

Vandaag moest ik weer naar Pellenberg, het word een routine. Op de foto's zagen ze dat mijn rechter onderbeen volledig recht is! Nu is het echt alleen nog maar aan elkaar groeien! Helaas was er ook minder nieuws namelijk dat ik weer eens een ontsteking heb opgelopen. De volgende afspraak is pas voor 23 november dus dat is nog een hele tijd.

Groetjes, Lene

2007-10-16: 9de controle

Vandaag was er op de foto's te zien dat mijn been al rechter is! Ze zeiden dat ik nog maar 1 week zou moeten draaien en dat het dan normaal recht zou zijn. Ik moest deze keer ook nog iets anders laten zien, bij de pinnen aan mijn linker bovenbeen was het namelijk 1 groot gat geworden, maar het ziet er niet enorm uit hoor, vind ik toch. Sinds vandaag ben ik ook klaar met het verlengen van mijn linker bovenbeen! De volgende afspraak is op 23 oktober.

Groetjes, Lene

2007-10-10: 17de verjaardag

Ja ja, vandaag ben ik 17 geworden! Ik was vast besloten om er een onvergetelijke verjaardag van te maken! 's Avonds zijn er een paar vrienden en vriendinnen langsgekomen en hebben we het lekker gezellig gemaakt! We hebben gezellig gebabbeld en ook film gekeken. Dit was een van mijn leukste verjaardagen!

Groetjes, Lene

2007-10-10: Foto's werken weer

k kan jullie met blijdschap vertellen dat mijn papa en ik uiteindelijk de foto's weer aan het werk hebben gekregen! Dus nu kunnen jullie weer met volle teugen genieten van al de foto's.

Groetjes, Lene

2007-10-05: 8ste controle

Normaal zou ik de 9de september pas naar Pellenberg moeten, maar ik had enorm veel pijn aal mijn bovenste pinnen en ik dacht dat het vel te strak rond de pin zat... dus ging ik vandaag al terug. Ze hebben meteen naar mijn pinnen gekeken maar ze dachten dat het maar gewoon wild vlees was dus het was niet zo erg. Op de foto's zagen ze dat bij mijn onderbeen het bot een beetje gebogen is en daarom moet ik nu alleen aan de achterkant iedere dag  bijdraaien tot het recht is. Aan mijn bovenbeen ben ik ondertussen 5cm gegroeid! De volgende afspraak is al voor 16 oktober.

2007-09-27: Foto's werken niet meer

Bij deze kom ik jullie vertellen dat momenteel de foto's door een of andere reden niet meer werken. Mijn papa en ik zullen hier zo snel mogelijk een oplossing voor proberen te zoeken.

Graag jullie begrip hier voor.

Groetjes, Lene

2007-09-18: 7de controle 

Vandaag ben ik weer naar Pellenberg moeten gaan. Ze hadden op de foto's gezien dat mijn onderbeen 10cm gegroeid was! Dit vond ik geweldig nieuws! Mijn bovenbeen is ongeveer 4cm gegroeid... hier mag ik aan blijven draaien maar aan mijn onderbeen moet ik nu stoppen met verlengen. Ze hebben mij een soort zool of schoen gegeven om het lengteverschil te minderen met een lengte van ongeveer 3cm... maar ik loop wel nog niet helemaal recht dan zou ik er nog een 3 tal cm bij moeten bij hebben denk ik. Voor de rest was alles goed. Ja ja, op 9 oktober mag ik weer terug naar Pellenberg... 1 dag voor mijn VERJAARDAG! PS: berichtjes zijn welkom.

Groetjes, Lene

2007-08-30: Operatiedag

Vandaag moest ik terug geopereerd worden, ik heb er wel zelf voor gekozen omdat ik vond dat dat het beste was. Ik moest tussen 9u-10u binnen zijn. Rond 1u werd ik dan geopereerd en een 2tal uur later of zo denk ik mocht ik terug naar mijn kamer. Later die avond kreeg ik nog bezoek van Elke. Ik had die avond zéér goed geslapen. Meer details vind je in mijn dagboekje. Op 18 september mogen we weer terug naar Pellenberg eens zien hoeveel cm ik dan eindelijk bij heb aan mijn bovenbeen! Het word tijd dat het nog eens groeit!

Groetjes, Lene

2007-08-24: Nieuwe operatie 

Vandaag hebben ze in Pellenberg iets minder ontdekt... mijn linker bovenbeen is namelijk terug aan elkaar gegroeid... nu gaven ze mij de keuze ofwel liet ik het verder dicht groeien en kreeg ik na 3 weken een monofix en zouden ze de verloren lengte proberen uit mijn onderbeen te halen ofwel moest ik terug voor een operatie waar ze mijn bot opnieuw zouden breken. In de terug weg naar huis was het mij al snel duidelijk! Ik zou mijn cm halen! De operatie zal plaats vinden op 30 augustus.

Groetjes, Lene

2007-08-21: Nieuwe lay-out

Alsof het nog niet genoeg was heb ik vandaag ook nog een nieuwe lay-out geplaatst! Ik hoop dat jullie hem mooi vinden... ik hoop ook dat mijn site jullie elke keer opnieuw blijft boeien. Ik werk nog steeds met veel plezier aan deze site dus hopelijk lezen jullie nog steeds met plezier!

Groetjes, Lene

2007-08-21: Nieuwe pagina's

Vandaag heb ik verschillende pagina's toegevoegd: kinesitherapie, verzorging, kleding en links. Op deze pagina's kan je informatie vinden over de werking van het verzorgen en wat de bedoeling is bij de kinesitherapie en enkele nuttige tips voor de kleding en als laatste heb ik ook een aantal links toegevoegd van andere sites van mensen met een ilizarov ervaring.

Groetjes, Lene

2007-08-14: 6de controle

Vandaag ben ik met mijn mama alleen naar pellenberg geweest, ze hebben mijn pinnen bekeken en ze zagen er weer veel beter uit dan de vorige keer! Mijn knieplooi is nog steeds naar hun goesting dus moet ik met mijn knie blijven doen wat ik daarvoor deed mijn ander been probeerde ze zo recht mogelijk te strekken maar ze voelde toch dat mijn spier wat te kort aan het worden is... dus nu heb ik van de kinesist een gewicht van 2 kilo gekregen dat ik daar een aantal keer per dag moet opleggen zodat na een tijd mijn been wat rechter gaat strekken dat is dan toch de bedoeling. Ik ben ondertussen aan 1 kant al 5,75cm gegroeid en aan de andere kant 4,45cm maar dit moet ik proberen goed te krijgen door tot zaterdag aan mijn bovenbeen 5x te draaien en aan het ander 4x eens zien wat het gaat opleveren. Op naar de volgende afspraak op 24 augustus!

Groetjes, Lene

2007-07-31: 5de controle

Vandaag is Elke mee geweest naar Pellenberg! Het eerste wat ze deden was kijken naar mijn ontstoken pinnen...die terug erger waren geworden! De professor heeft een paar lijnen getrokken met zijn pen en hij zij dat het niet rood mocht worden buiten die lijnen. Ze hebben ook een paar staven vervangen door klikkers die veel handiger werken dan telkens te moeten schroeven! Ondertussen ben ik ook al 4 cm gegroeid aan 1 kant en aan de andere kant 4,5 cm gegroeid! Meer details in mijn blog! De volgende afspraak is voor 14 augustus... ik ben eens benieuwd wat voor nieuws ze dan hebben!

Groetjes, Lene

2007-07-17: 4de controle

Vandaag hadden ze in Pellenberg alleen maar goed nieuws! Namelijk, ik ben ondertussen 3cm gegroeid! Voor de rest zagen ze op de foto's ook nog dat mijn kalk enorm goed word aangemaakt... mijn knieplooi is voor een beenverlenging nog steeds heel goed... geloof me als je dit allemaal te horen krijgt kan je dag niet meer stuk! Ik was super gelukkig! Je moet denken dat ik nog maar 1 maand en 1 week aan het draaien ben... dat gaat goed vooruit moet ik zeggen! Laat het zo maar bollen. De volgende afspraak is voor 31 juli. Ik hoop op nog eens zéér goed nieuws!

Groetjes, Lene

2007-07-03: 3de controle

Vandaag hebben ze de bovenste pinnen weer na gekeken omdat ze ontstoken waren... maar ze zijn nog niet helemaal weg en daarom moet ik nu terug antibiotica nemen. Op de foto's kon Prof Lammens zien dat ik aan de ene kant 1,7cm gegroeid was en aan de andere 1,4! Ik vind dit al zéér goed! Ik was echt wel verast! Maar helaas is het draaien terug op 3x per dag gezet. Ze hebben vandaag 2 schroeven aan de achterkant langer gemaakt omdat ze bijna uitgedraaid waren. De volgende afspraak zal plaats vinden op 17 juli.

Groetjes, Lene

2007-06-22: 2de controle

Vandaag moest ik voor de eerste keer terug naar Pellenberg, alles was oké. Ik mag zelfs omdat mijn kalk zo goed word aangemaakt 1x extra draaien per dag dus nu is het in de plaats van 0,75 millimeter per dag 1 millimeter... dus om de 10 dagen ben ik 1cm groter! Nu hoop ik alleen dat ik 4x per dag mag blijven draaien en anders duur het maar een paar weken langer hé. We hebben direct een volgende afspraak mee gekregen die zal plaats vinden op 3 juli. Voor de rest van de vandaag moet je maar eens kijken in mijn dagboek!

Groetjes, Lene

2007-06-14: Eerste controle

Ja ja, om de 2 weken moet ik op controle in Pellenberg. Maar ik zie het nog steeds volledig zitten nu dat ik weet dat ik per dag bijna 1 millimeter groei om precies te zijn 0,75! Op 22 juni 2007 zal ik voor de 1ste keer terug moeten gaan naar Pellenberg. Ik ben benieuwd wat mij daar allemaal te wachten staat, maar het zal wel goed komen.

Groetjes, Lene

2007-06-13: Werking dagboek

Ik heb gisteren en vandaag mijn dagboek op deze site bewerkt. Ik heb ik mijn dagboek heel mijn ziekenhuis week tot in de detail uitgetypt. Wil je in mijn dagboek mijn vorige berichten lezen dan moet je op "View Archived Entries" beneden de pagina klikken, wil je daarna weer nieuwe berichten lezen dan moet je gewoon op 1 klikken of als er meerdere pagina's zijn een pagina naar keuze. Het klinkt misschien ingewikkeld maar je vindt het wel! Het moet gewoon een gewoonte worden en dan gaat het gelijk niks.

Groetjes, Lene