leneenilizarov

Welkom in de wereld van ilizarov

Blog

view:  full / summary

30 december: 22ste controle

Posted by leneenilizarov on January 3, 2009 at 7:47 AM Comments comments (0)

Vandaag moest ik terug in Pellenberg zijn voor een controle. Eerst moest ik naar de foto's waar ik en mijn papa eigenlijk sneller buiten waren dan binnen. Na de foto's ging ik metijn papa naar boven om daar geduldig onze beurt af te wachten.

Toen we naar binnen mochten werden eerst mijn verlengstukken gecontroleerd of ze nog niet vervangen moesten worden, en ja hoor ze moesten bijna zo goed als allemaal vervangen worden. Daar is de verpleger een hele tijd me bezig geweest!

Na de verbouwingen kwam Prof. Lammens binnen om eens te kijken hoe het allemaal ging. Na uitgelegt te hebben dat het met de nieuwe medicatie allemaal veel beter gaat kreeg ik ze terug voorgeschreven, gelukkig! Prof. Lammens nam ook een kijkje naar mijn foto's en die zagen er z��r goed uit! Er is ondertussen 2cm bij! Als je hiet niet geloofd mag je het gerust nog eens lezen hoor, 2 cm!

Hij zei wel dat we de volgende keer goed moeten kijken of de klak nog niet te veel aan het vormen is, anders moeten ik sneller gaan draaien. Volgens Prof. Lammens zou de verlenging van mijn bovenbeen nog iets langer dan een maand duren als alles goed en wel verloopt, maar ik ga er niet te optimisties over zijn want anders kan het wel eens heel anders verlopen!

Verschillende verzorgingsmaterialen en voorschriften laten waren ik en mijn papa klaar om terug naar huis te gaan en er een goede voorlaatste dag van het oud jaar van te maken. De volgende afspraak is voor 16 januari, duimen allemaal!

Groetjes, Lene

12 december: 21ste controle

Posted by leneenilizarov on December 13, 2008 at 7:35 AM Comments comments (0)

Vandaag moest ik voor de eerste keer terug op controle sinds mijn operatie. Eerst moest ik zoals vroeger terug foto's laten maken van mijn benen, omdat mijn linker been niet helemaal recht stond moest ik een volledige foto van beide benen laten maken.

 

Vervolgens mocht ik van de foto's meteen door naar de raadpleging, waar ik haast niet heb moeten wachten. Eerst moest ik 2 ontstoken pinnen laten zien, die ondertussen al veel beter zijn! Ik kreeg het goede nieuws dat mijn linker been recht stond en dat ik nu mocht beginnen met verlengen!

Mijn rechter bovenbeen was ondertussen begonen met groeien, het zou nu tussen de 7,5mm en 1cm moeten zijn, dit vind ik reuze snel! Maar het was nog niet zo goed meetbaar omdat het geen gewone shots(fotos) waren maar full lenght van mijn benen. Dus ik zal waarschijnlijk volgende keer meer weten over hoe veel er al verlengt is.

Voor de rest hebben ze me ook verschillende nieuwe medicatie voorgeschreven en wat aan mijn speciale schoen(links) gedaan om zo al de pijn te verminderen die ik steeds heb. Nu moet ik toegeven dat het wel degelijk aan het helpen is! Ze hebben ook nog verschillende schroeven en klikkers vervangen zodat ik zeker verder kan blijven verlengen tot de volgende raadpleging. De volgende raadpleging is voor 30 december!

Groetjes, Lene

24 november - 28 november: operatie ilizarov

Posted by leneenilizarov on December 1, 2008 at 9:42 AM Comments comments (1)

Maandag 24 november

 

Vandaag was het de grote dag na een weekend vol plezier en leuke dingen. Ik zou terug in de ijzers gaan vandaag. Ik moest 's morgens als eerste aanwezig zijn in het ziekenhuis en mocht dus erg vroeg vertrekken, uiteindelijk maakt dat niets uit. Na de operatie was het enige wat ik kon doen slapen en stilletjes wakker worden.

 

Deze keer was ik niet zo wakker als de eerste keer. Later die avond begon ik toch wakker te worden zodat ik het laatste uurtje met mijn ouders nog levendige en wel heb meegemaakt.

 

Dinsdag 25 november

 

Na een redelijk goede nacht was ik klaar om vandaag de kin� te trotseren en de eerste verzorging. De kin� viel erg goed mee en was niet pijnvol. De verzorging verliep niet pijnloos maar is toch erg goed verlopen.

Normaal zou ik vandaag met de kin� gestapt hebben maar aangezien mijn speciale schoen er nog niet was zat dit er niet in. Na 2u kwam mijn eerste bezoek aan, mijn mama.

Ik mocht vandaag in de rolstoel maar dan zonder te wandelen. Ik en mijn buurvrouw zijn dan ook meteen in de cafetaria iets gaan drinken!

De rest van de dag hebben wij gepraat, boekjes gelezen tot later die dag mijn papa, mijn broer en Inge kwamen. Mijn papa had een spelletje bij voor op mijn Nitendo DS en van mijn broer en Inge kreeg ik een grote knuffel cadeau!!!!

 

Woensdag 26 november

 

Vandaag was het de dag! Ik zou voor het eerst proberen te wandelen sinds de operatie. Het verliep niet zo gemakkelijk als de vorige keer ( ik heb nu een krom been) maar het is toch gelukt !!

Na mijn wandeling kon ik eindelijk in mijn rolstoel waar ik erg blij om was! Voor de rest ben ik ook nog een wandeling gaan maken naar buiten, dit deed zo goed!!!!  In de loop van de dag kreeg ik veel bezoek van familie, tantes en nonkels, dit vond ik enorm fijn! Ik was vandaag wel minder aanspreekbaar omdat ik het erg vond dat mijn wandelen nog niet zo goed ging. Uiteindelijk ging ook woensdag voorbij.

 

Donderdag 27 november

 

Vandaag had ik zoals elke dag kin�, deze keer ging het wandelen al een stuk beter! Waar ik erg blij om ben!! De verzorging heeft vandaag alleen de pinnen gedaan die er bebloed uitzagen, dit viel best nog mee qua hoeveelheid. Ik moest vandaag ook naar de controle (garage) om mijn draaistukjes te laten plaatsen, 2 u later was dit uiteindelijk gebeurt.

Ik ben met mijn bezoek dan ook maar meteen iets gaan eten en drinken, het was namelijk mijn laatste avond!!!

 

Vrijdag 28 november

 

Vandaag was het zover, ik mocht naar huis!!!!! Voor ik naar huis mocht moest ik eerst nog in de auto leren stappen, dit viel gelukkig goed mee. Na mijn eten mocht ik om 2u naar de controle om alles in orde te maken i.v.m. de verzorging, kinesist en school. Ik had wel een beetje schrik omdat ik eigenlijk niet goed wist of ik alles ging kunnen thuis en of ik er mijn draai zou vinden. Dit is uiteindelijk goed meegevallen na ik thuis effen op mijn bed gelegen had. Voor de rest van de avond heb ik wat films gekeken om er een leuke avond van te maken. Home sweet home!

Groetjes, Lene

21 november - 23 november: laatste weekend

Posted by leneenilizarov on November 23, 2008 at 2:33 PM Comments comments (0)

Hey,

Zoals jullie weten word ik maandag de 24ste geopereerd. Om het voor mij wat aangenamer te maken heb ik mijn laatste weekend nog een aantal leuke dingen gedaan.

Een van de leukste dingen die ik gedaan heb is natuurlijk naar het concert gaan van Natalia! Het was een geweldige show en gewoon een prachtig geheel! Ik kan al niet meer wachten tot volgend jaar 13 november als ik terug mag gaan!

Zaterdag ben ik eerst nog naar de tekenles geweest waar ik me enorm geamuseerd heb. Ik amuzeer me altijd zo fel op de tekenles!! Later die zaterdag ben ik ook nog naar de cinema geweest naar de film Loft! Loft is een geweldige film, hij zit zo goed in elkaar! Ik kan jullie echt aanraden om hem te gaan kijken!

Zondag was mijn laatste vrije dag en ben ik eerst naar de chiro geweest, het was namelijk christus koning. Na de chiro mocht ik van mijn ouders jawel Mc Donalds gaan halen! Ik heb zoveel genoten van Mc Donalds!

Ik heb een prachtige laatste weekend gehad en ik hoop dat als alles achter de rug is ik nog zo eens een weekend beleef. Nu zal het een paar maanden zwoegen zijn en dan kunnen we weer beginnen met afbouwen tot het uiteindelijk gedaan is!

Groetjes, Lene

7 november: verandering operatiedatum!

Posted by leneenilizarov on November 7, 2008 at 10:11 AM Comments comments (0)

Vandaag kreeg ik via mijn papa te horen dat mijn operatiedatum met een week vervroegd is namelijk 24 november!!! Dus kan ik helaas niet met school mee naar de beurs in Duitsland... maar het is altijd beter om een operatie vroeger te kunnen laten doen.

Groetjes, Lene

vrijdag 10 - zondag 12 oktober: meidenweekend!

Posted by leneenilizarov on October 19, 2008 at 5:29 AM Comments comments (0)

Hey,

Vandaag was het buiten mijn 18de verjaardag ook eindelijk meidenweekend! Dat meidenweekend vond plaats in Nederlands Vorden. Dit meidenweekend heeft te maken met het Turner Syndroom.

Na school ben ik na een kwartier - half uur in de auto gestapt om samen met mijn papa en broer richting Nederland te vertrekken. Deze rit duurde maar liefst 2u en 30 minuten. Toen we aankwamen hebben we eerst nog een hele tijd in het donker gezocht naar de juiste plaats, we hebben ze gelukkig na een 10 tal minuten gevonden!

Ik werd meteen feestelijk door een aantal meiden ontvangen voor mijn verjaardag wat natuurlijk altijd fijn is! Daarna ben ik direct de chickies gaan opzoeken. Zie hier de chickies:

's Avond werden we in 2 groepen verdeeld. Beide groepen gingen een ander spel doen, mijn groep begin met weerwolven, dat is een soort kaartspel wat ik eigenlijk niet in het kort kan omschrijven. Na het weerwolven ging we een quiz doen die de anderen al hadden gedaan, het ging allemaal over Nederlandse steden etc... dus was ik als Belgje niet zoveel hulp bij de quiz.

Na de spelletjes was het tijd om naar de kamers te gaan. Wie nu denk dat het daar stil was...  heeft het grondig mis, en wie denk dat ze daar iets geslapen hebben die nacht... heeft het nog meer mis al moet ik toe geven dat ik wel geslapen heb.

Zaterdag ochtend moesten we al vroeg opstaan om te gaan ontbijten. Na het ontbijt gingen we een wandeling van maar liefst 4,5 kilomter maken! Die wandeling was een soort van expeditie georganiseerd door een firma. Het was een vermoeiende maar toch een z��r leuke wandeling!

Na de wandeling gingen we terug naar onze verblijfplaats om wat te eten!!! Toen we gedaan hadden met eten mochten we allemaal een vaas schilderen met glasverf!

s' Avond zijn we met zijn allen chinees gaan eten, ik heb het eerlijk gezegt bij groenten gehouden. Maar er zullen er ook zijn die het erg lekker gevonden hebben.

Na dat iedereen zijn buik had vol gegeten mochten iedereen in groepjes aan de bonte avond werken, ik deed samen met mijn groepje de Lion King ! Het is een erg leuk stukje geworden hehe.

Natuurlijk moet er op de laatste avond ook een disco zijn!! We mochten tot half 2 dansen en feesten, en ja de chickies zijn als laatste over gebleven!!!

Helaas, de volgende dag (zondag) moesten we allemaal terug naar huis... maar eerst gingen we natuurlijk nog frieten eten!!!! Voor die er waren hebben we nog een paar kleine spelletjes tegen elkaar gedaan en mijn groep is het 2de geworden!!!

Na dit leuk weekend moesten we allemaal weer afscheid nemen... hopelijk komt er snel een leuk weekend zodat ik alle chickies weer zie!!!

Groetjes, Lene

 

vrijdag 3 oktober: 20ste controle

Posted by leneenilizarov on October 4, 2008 at 6:28 AM Comments comments (0)

Vandaag ben ik aan jawel mijn 20ste controle gekomen. Toen ik aankwam in Pellenberg moest ik zo goed als een uur wachten eer dat ik binnen mocht, waar we nog een tijdje hebben gewacht.

Toen de professor binnenkwam begon hij meteen met mijn knie te plooien zover als ik kon, en wat was de conclusie? Hij vond het goed genoeg! Ik zal als alles goed is in november aan de 2de fase beginnen! Lang wachten geeft uiteindelijk zijn loon.

Dus dat wilt zeggen dat ik nuu best nog maar wat geniet van mijn vrijheid om er dan weer volledig tegen aan te gaan! Als alles weer zo goed en snel als de vorige keer (zonder de kniepech) verloopt zal ik na ongeveer 6 maanden al weer beginnen met stilletjes aan keer op keer ijzers te verliezen. Laten we allemaal hopen dat het ook zo snel zal verlopen als de vorige keer en liefst ZONDER de kniepech achteraf.

maandag 8 september - vrijdag 12 september: ziekenhuisweek

Posted by leneenilizarov on October 4, 2008 at 5:44 AM Comments comments (0)

Hey,

Zoals iedereen wel weet moest ik weer een weekje naar Pellenberg omdat ik terug graden verloren was...ze zouden onder plaatselijke verdoving mijn knie terug verder proberen te duwen en plooien; eerlijk, ik weet er niets meer van omdat ik blijkbaazr in shock was geraakt.

Toen ik wakker werd zag ik mijn ouders  naast mij staan en deden ze het hele verhaal. Ik kon het eerst niet goed geloven maar het bleek wel degelijk waar te zijn.

Wat er de volgende dagen ging gebeuren was mijn niet onbekend. Dag en nacht aan de kinetec... ik heb er 3 nachten niet van geslapen omdat het zoveel lawaai maakten. De laatste dag mocht ik gelukkig zonder kinetec slapen.

De laatste dag heb ik ook nog een uur met de kinesist gewerkt om te laten zien welke oefeningen ik allemaal zou kunnen doen. Na al dat oefenen mocht ik eindelijk naar huis.

Het was een week van liggen en kinetec...ik moet toegeven dat de vorige keer beter verliep. Ik weet niet waarom maar dat gevoel heb ik gewoon.

Groetjes, Lene

Woensdag 3 september: 19de controle

Posted by leneenilizarov on September 3, 2008 at 8:11 AM Comments comments (0)

Hey,

Vandaag was het weer eens richting Pellenberg voor een controle. Het is een groot gemak nu er momenteel geen foto's meer gemaakt moeten worden!

Toen ik naar binnen ging mocht ik direct een kamer binnen. Professor Lammens controleerde hoe ver mijn knie nog plooide en of er gewonnen of verloren was.

Helaas maar waar ben ik terug graden verloren... ze zeiden dat dat wel meer voorkwam. Maar wat ze daarna zeiden vond ik niet zo leuk... ik moet terug voor een week naar het ziekenhuis!

Ik moet de 8ste september binnen tot die vrijdag. Dan zullen ze mij weer een ruggenprik geven voor een pijnpomp en dan maar weer op die kinetec en zoveel mogelijk plooien duwen etc... het zal allemaal wel meevallen maar zo mis ik wel mijn eerste stage wat ik niet zo erg leuk vind.

Groetjes, Lene

Zondag - Vrijdag 17-22 augustus: operatie knie

Posted by leneenilizarov on September 3, 2008 at 7:16 AM Comments comments (0)

Hey,

Deze week werd ik zoals iedere trouwe lezer al wist geopereerd aan mijn knie. Zondag avond moest ik voor 6u mij gaan aanmelden aan het onthaal. Via het onthaal wezen ze mij de weg naar mijn kamer waar ik tot vrijdag zou verblijven.

Toen ik op de afdeling aankwam zag ik allemaal dingen die ik liever niet zag zoals; knieprotheses etc... toen ik mijn kamer binnen ging zag ik dat er nog 2 oudere vrouwen bij mij op de kamer lagen.

Later op de avond ben ik nog effen op de computer geweest om nog wat met vriendinnen te chatten en mijn e-mails voor de laatste keer te checken aangezien dat voor de rest van de week niet meer mogelijk zou zijn.

De volgende dag moest ik al om 6u opstaan zodat ik me nog kon verfrissen om vervolgens naar de operatiekamer te vertrekken. Rond 11u brachten ze mij terug naar mijn kamer om daar dan de ganse dag aan een kinetec te liggen dat het been automatisch laat plooien, het bleek te groot te zijn en dus moeten ze een kleinere kinetec gaan zoeken.

Voor de rest van de dag was het eigenlijk alleen met mijn ouders praten en wakker worden. Ik heb toen ook een prachtige ketting en armband gekregenen ja hoor mijn papa had ook nog een leuk spelletje voor mijn Nitendo DS uitgezocht .

Dinsdag en woensdag was ik echter ziek van de pijnpomp en durfde ik niks te eten omdat ik het toch niet kon binnenhouden... maar op woensdag hebben ze gelukkig de vloeistof in de pijnpomp vervangen door andere waar ik niet ziek van zou worden.

Woensdag heb ik bezoek gekregen van mijn tante en nicht wat natuurlijk altijd wat sfeer brengt aangezien ik toen ondertussen alleen op de kamer lag omdat de andere al naar huis mochten. Die zelfde avond kwamen ook nog 2 broers van mij op bezoeken had mijn oudste broer mij verast met nog een nieuw Nitendo DS spelletje! Vandaag kreeg ik ook te horen dat ik vrijdag naar huis mocht!

Donderdag mocht mijn pijnpomp er eindelijk uit en kort erna ook mijn infuus! Ik voelde me zo vrij als een vogel!! Ik was zelfs zo blij ook al moest ik met de kin� meen, zolang ik maar kon bewegen! Genoeg aan die kinetec gelegen, bewegen zal ik dacht ik in mijn eigen!

Vrijdag was de grote dag! Eindelijk, ik mocht naar huis! Maar ik moest eerst nog ��n keer met de kin� mee en mocht daarna naar Lammens gaan om mijn ontslagpapieren te gaan halen. Toen stapte ik zo blij als het maar kon de auto in richting Houthalen!

Groetjes, Lene


Rss_feed